Wij delen onze spoeddienst met Dierenkliniek Hattem en Dierenkliniek Epe-Centrum.

Lasertherapie

 

Lasertherapie

Het licht wat uit de laser komt heeft een golflengte van 810 nm. Deze golflengte van dit bijna infrarode licht komt diep in het weefsel en zorgt in gezonde en beschadigde cellen voor stimulatie van verschillende processen.

Zo worden in deze cellen o.a. de mitochondriën gestimuleerd waardoor er meer energie in de vorm van ATP vrijkomt. Deze energie is nodig om cellen goed te laten functioneren, waardoor ze in staat zijn ontstekingen op te ruimen.

Dit betekent dat in het beschadigde weefsel de opgewekte energie wordt gebruikt om:

  • De (eigen) cel functie te normaliseren
  • Schadelijke ontstekingsreacties te remmen
  • Het genezingsproces te bevorderen
  • De pijn te verminderen
  • De doorbloeding te stimuleren
  • Afvalstoffen te verwijderen (doordat er meer zuurstof en meer voedingsstoffen in de cel komen) en het lymfesysteem gestimuleerd wordt

Lasertherapie wordt tegenwoordig veel vaker ingezet en voor steeds meer verschillende behandelingen. Zo gebruiken wij de laser in Nunspeet o.a. bij gebitsproblemen:

  • Bij het verwijderen van epuliden (tandvleeswoekeringen) of andere bultjes in bloedrijke gebieden zoals de bek. Met behulp van onze chirurgische fiber is het mogelijk om deze zeer nauwkeurig te verwijderen, zelfs op lastig te bereiken plaatsen, en het bijkomend voordeel is dat lokale bloedingen meteen dicht gebrand worden met minieme weefselschade tot gevolg. Dit zorgt voor veel sneller herstel en hierdoor veel minder irritatie voor het dier. De volgende dag is de irritatie / roodheid eigenlijk al niet meer zichtbaar en het ongemak niet meer aanwezig.
  • Na het verwijderen van tandsteen wordt de laser ingezet om pockets, ruimte tussen tand en tandvlees, beter schoon te maken en te steriliseren. De laser zorgt hierdoor voor minder infectiegevaar, minder antibiotica gebruik en een snellere genezing door verminderde zwelling en pijn.
  • Na het trekken van een tand of kies gebruiken we de laser om de doorbloeding in dat gebied te stimuleren. Verhoogde doorbloeding brengt zuurstof en voedingsstoffen in dit gebied en het helpt afvalstoffen van ontstoken weefsel sneller dan normaal af te voeren.