Wij delen onze spoeddienst met Dierenkliniek Hattem en Dierenkliniek Epe-Centrum.

Cat Friendly Clinic

Wij zijn een Kat Vriendelijke Kliniek

Cat Friendly Clinic

Wat is een Cat Friendly Clinic?

Katten zijn van nature stressgevoelige dieren. Een hond is gewend om aan de riem overal mee naartoe te gaan en om aangeraakt te worden door vreemde mensen. Katten zijn eigenzinnig en doen in de regel eigenlijk alleen waar ze zelf zin in hebben.

Cat Friendly Clinic is een internationaal programma met als doel om dierenklinieken katvriendelijker te maken en daarmee de stress voor de kat zoveel mogelijk te verminderen. Dierenkliniek Nunspeet is gecertificeerd als een Cat Friendly Clinic en heeft de hoogst haalbare kwalificatie binnen de Cat Friendly Clinic behaald, namelijk de GOLD-standard. Deze certificering houdt in dat wij in alle aspecten van de zorg voor uw kat de hoogst mogelijke zorg en service leveren.

Voordelen van een katvriendelijke dierenkliniek

Het grootste doel van een katvriendelijke praktijk is om alles door de ogen van een kat te zien en te proberen om het bezoek aan de dierenarts aangenamer te maken. Hiervoor is door de ISFM (International Society of Feline Medicine) een lange lijst aan vereisten opgesteld. Deze hebben betrekking op alles in de praktijk, zoals de aparte kattenwachtkamer en de opleiding van ons personeel. Wij zijn verplicht om onze kennis over katten op niveau te houden en we zijn op de hoogte van de beste en nieuwste behandelmogelijkheden voor uw kat.

Gold level

Een Cat Friendly Clinic, welke is aangemeld bij de ISFM, geeft aan haar best te zullen doen voor katvriendelijke zorg. Vervolgens wordt de praktijk door de ISFM beoordeeld en kan in één van drie categorieën vallen: Brons, Zilver en Goud. Om een Cat Friendly Clinic met Gold level te worden, moet je vooruit lopen in de voorzieningen en mogelijkheden wat betreft diagnostiek en behandeling. Dierenkliniek Nunspeet heeft het gouden certificaat gekregen.