Wij delen onze spoeddienst met Dierenkliniek Hattem en Dierenkliniek Epe-Centrum.

Majesta Uitvaartcentrum

 

Majesta Uitvaartcentrum

Inslapen en afscheid nemen in Majesta Centrum Nunspeet

Uw huisdier maakt deel uit van uw leven en uw gezin. Maar u weet dat het moment zal komen dat u afscheid moet nemen van uw huisdier. Een van de moeilijkste momenten is de beslissing rondom het inslapen van uw geliefde huisdier. Wanneer is het juiste moment? Als uw huisdier ernstig ziek is of geen goede levenskwaliteit meer heeft, is het soms het beste om uw dier in te laten slapen. Onze dierenartsen kunnen u helpen bij het maken van deze moeilijke keuze.

U kunt ervoor kiezen uw huisdier bij u thuis te laten inslapen, of u kunt een afspraak maken voor een euthanasie in ons Majesta Centrum naast Dierenkliniek in Nunspeet.

Als het moment daar is dat u afscheid moet nemen, dan is het prettig dat u een weloverwogen besluit kunt nemen. Onze dienstverlening kenmerkt zich door de combinatie van persoonlijke aandacht en professionaliteit. Bijzondere wensen kunt u altijd bespreken met een van onze medewerkers. En welke optie u ook kiest: bij Majesta Centrum Nunspeet worden alle overleden dieren met evenveel respect behandeld!

In het Majesta Centrum zal de dierenarts niet in witte jas verschijnen, dit om uw huisdier zoveel mogelijk op zijn gemak te stellen. Daarnaast zal uw huisdier nog nooit eerder in deze ruimte zijn geweest, waardoor hij er geen negatieve associatie mee heeft. De euthanasie vindt plaats in een ruimte gesitueerd als huiskamer. De dierenarts zal in de meeste gevallen een prikje in de spier geven met een slaapmiddel. Als uw huisdier slaapt, geven we een overdosis slaapmiddel in een bloedvat. Uw huisdier voelt hier niets meer van. Het hart zal trager gaan kloppen waarna het na enkele minuten stopt met kloppen. Uw huisdier is dan overleden. De dierenarts zal dit controleren en u laten weten wanneer dit zover is.

Aandenken

Steeds vaker kiezen mensen ervoor hun geliefde huisdier na overlijden te laten cremeren. Welke keuze u ook maakt, een respectvol afscheid doet recht aan de liefde voor uw huisdier en de emoties die het verlies met zich meebrengt. Op de website www.huisdiergedenken.nl is het mogelijk een urn, beeld of mooi assieraad (messing, zilver of goud) uit te zoeken als aandenken aan uw huisdier.

Mocht u nog vragen hebben, neem gerust contact met ons op, wij staan u graag te woord.