Wij delen onze spoeddienst met Dierenkliniek Hattem en Dierenkliniek Epe-Centrum.

Opname

Uw dier in goede handen

Opname

Dat uw huisdier ziek wordt, is voor u als eigenaar al vervelend genoeg. Helaas kan het voorkomen dat uw huisdier op de praktijk moet verblijven voor verdere diagnostiek of verpleging. Dierenkliniek Nunspeet beschikt over uitgebreide opnamemogelijkheden. Wij willen deze periode van opname voor zowel u als uw huisdier zo aangenaam mogelijk maken.

Vanaf 2016 zijn de opnameverblijven van de honden en de katten gescheiden. Dit betekent dat er voor beide diersoorten méér rust (en dus minder stress) is gedurende de opnameperiode. Voor de katten houden we ons aan de hoogste eisen die het ISFM (International Society of Feline Medicine) stelt en wij zijn hiervoor als dierenkliniekk Nunspeet een Cat Friendly Gold Standard gecertificeerde kliniek. Lees hier meer over een Cat Friendly Clinic.

Wij houden onze kwaliteit en kennis op het gebied van opname en intensieve zorg zo hoog mogelijk. Dit doen wij door middel van het volgen van de laatste nascholingen, zowel buiten als binnen de praktijk. Iedere dag is er een dierenarts op de praktijk aanwezig die de verantwoordelijkheid heeft over de opname en de spoedgevallen die binnenkomen. Op deze manier kunnen wij de kwaliteit van de zorg voor de opnamedieren zo hoog mogelijk houden. Uw dier wordt meermalen gecontroleerd door de dierenarts en de paraveterinair.

Er is de mogelijkheid tot infuustherapie, uitgebreide pijnstilling, zuurstoftherapie, sondevoeding en uiteraard veel liefde en knuffels! Overdag is er daarnaast de mogelijk voor verdere diagnostiek. Hierbij moet u denken aan bijvoorbeeld bloedonderzoek, bloeddrukmetingen, scopie, röntgendiagnostiek en echografie. Vanaf 22.00 uur tot de volgende ochtend is er geen mogelijkheid voor continu zorg en verpleging, maar wel voor infuustherapie, medicatie, zuurstof en/of pijnstilling. Daarom zorgen wij ervoor dat uw dier stabiel de nacht in gaat. Mocht uw dier op dat moment niet stabiel genoeg zijn, dan kunnen wij u doorverwijzen naar een intensive care, waar deze mogelijkheid wel aanwezig is.