Wij delen onze spoeddienst met Dierenkliniek Hattem en Dierenkliniek Epe-Centrum.

Dermatologie

 

Dermatologie

In de dermatologie behandelen we patiënten met aandoeningen aan o.a. huid, vacht en nagels. Wist u dat oorproblemen bij uw huisdier in veel gevallen ook onder dermatologische klachten vallen? Een groot deel van de honden en katten met huidproblemen heeft te kampen met allergische huidklachten. Dit zijn vaak heel chronische klachten, die soms erg moeilijk onder controle te krijgen zijn en mede daardoor erg frustrerend kunnen zijn voor zowel u als uw huisdier.

U kunt bij ons met uw huisdier een afspraak maken voor een dermatologisch consult. Hierin neemt de dierenarts, met extra interesse en uitgebreide nascholingstrajecten in de dermatologie, de tijd om het dermatologisch probleem van uw huisdier in kaart te brengen. De arts zal u allereerst veel vragen stellen over het ontstaan en het verloop van het probleem, waarnaar zij uitvoerig de huid zal onderzoeken.

Vaak zal er daarnaast aanvullend onderzoek gedaan worden in de vorm van bijvoorbeeld een huidafkrabsels, celonderzoek of een bloedonderzoek. Vervolgens wordt er een behandelplan opgesteld, hierin speelt uzelf als eigenaar vaak een heel belangrijke rol. Of het nu gaat om het inzetten van een speciaal dieet of de toepassing van een speciale shampoo, wij willen u hierbij graag zo goed mogelijk begeleiden. Zo werken we samen aan een goede huidgezondheid en verbetering van het welzijn van uw huisdier.